Iskolában jártunk!

Április elején meghívást kaptunk, hogy tartsunk egy kis előadást az Ibrányi Református Iskolába járó első osztályos gyerekeknek. Nagy örömmel tettünk eleget a felkérésnek, és láthatóan a a kis nebulók is élvezték!

Az év eleji gyűlésen napirendi pont volt, hogy a helyi és közeli iskolákba, óvodákba a környezeti nevelés keretein belül, tarthatnánk érdekes előadásokat. Akkor már fejben meg is volt az első ilyen intézmény. Ez a helyi Református Iskola.

A gyűlés utáni hetekben jeleztük az intézmény felé szándékunkat, és hamarosan a pontos dátum is bekerült a naptárunkba. Április 8.-án délelőtt érkeztünk, és a kedves fogadtatás után már az előkészületeket is érdeklődő szemek kísérték.

Miután mindenki elfoglalta a helyét, belekezdtünk a mondókánkba, melynek témája az éppen aktuális Fecskék és Gólyák voltak.

Első körben megismerkedtünk a közismert Fehér gólyával, majd a ritkább és félénkebb rokonával folytattuk, a Fekete gólyával.

Míg a gólyák helyzete stabilnak mondható Európa szerte, a fecskéink már közel sem ilyen szerencsések. Velük folytattuk az ismerkedést.

 

Felhívtuk a gyerekek figyelmét, hogy a fecskefészkeket tilos leverni, és hogyan segíthetjük a költésüket. Emellett érdekes adatokkal igyekeztünk fenntartani az érdeklődést.

Az előadáson bemutatásra kerültek madárfészkek, tojások is amik nagyon érdekelték a hallgatóságot.

A végén mindenki lemérhette, mekkora  madár lenne! :)

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kedves meghívást és fogadtatást! Külön öröm volt számunkra, hogy nagy érdelkődést mutattak a gyerekek a madarak és a természet iránt

Megígértük, hogy biztosan fogunk még találkozni! :)

 

R.T.

2019.04.26.

 

További cikkek

Érdekességek
 
Homokfal 2018

Mint minden év Áprilisában, ezúttal is homokozni indultunk a madarak kedvéért. A séma és elszántság mindig ugyan az, de idén költözni kényszerültünk… Folytatás »

 
ITTE hírek
 
Éves ITTE gyűlés

A szokásos módon az év eleji gyűlésünkre invitálunk minden tagot és kedves érdeklődőt. A fő mondanivalók mellett, kötetlen beszélgetés és ajándék vár mindenkit! Folytatás »

 
Könyv- és filmajánló
 
Magyarország ragadozó madarai! Friss!

A frissen megjelenő kiadvány a hazánkban a 20. század eleje óta észlelt, illetve napjainkban is előforduló 36 ragadozómadár-faj eddigi legteljesebb leírását és legátfogóbb képanyagát teszi közzé – mindezt magyar szerzőktől, egy kötetben! Folytatás »

 
Természet
 
Homokfal 2019

Egyesületünk idén tavasszal a szokásosnál hamarabb vágott neki a Partifecske és Gyurgyalag költőhely rendbe tételéhez. Ennek részben az időjárás alakulásához és a további teendőkhöz van köze. Nagyjából három héttel korábban érkeztünk a tavaly ötösre vizsgázott „új” telepünkön. Folytatás »

 

Lehetőségek

» Regisztráció
 
 

Aktuális

  Legutóbbi
Regisztráció:Écy
Hozzászólás:tomy4 » Csevegés
Komment:itte.hu: Fekete harkály
  Legnépszerűbb
Jajj úgy élvezem én a ... [5]
  Látogatók
Online:4
Összes:253560
Belépve:

Iskolában jártunk!

Április elején meghívást kaptunk, hogy tartsunk egy kis előadást az Ibrányi Református Iskolába járó első osztályos gyerekeknek. Nagy örömmel tettünk eleget a felkérésnek, és láthatóan a a kis nebulók is élvezték!

Még több cikk Folytatás »

Rögzített helyről: Sarkantyú(Tisza)

Sarkanytú 2019-10-15 16:40:42
Az "ezerarcú" Tisza

További képek »
Mi az R.F.P.? »

Adatgyűjtés


Melyik fajhoz tartozott az elgázolt állat, amit láttál?

Még nincs a listán
Eddigi eredmények »

Egyesületi naptár

<< Október >>
H K Sz Cs P Sz V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

 
Önök küldték
Balkáni gerle és Feketerigó 1
Hogyan segíthet?

Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesület
A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása az MME madárvédelmi munkájának egyik legfontosabb támogatási formája.

Adószám: 19001243-2-43
Kedvezményezett: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
A formanyomtatványt most is letöltheti oldalunkról az alábbi linken.
  » Rendelkező nyilatkozat
  » További hasznos információk
©2010-2019. ITTE - Impresszum - Oldaltérkép - Kapcsolat - web2u.hu