Rögzített fényképezési pontok (R.F.P)


 

Mi is pontosan a Rögzítet Fényképezési Pont (R.F.P)?

 
Egy olyan fix pont, ami mindenki számára elérhető helyen található, és ahonnan bárki készíthet fényképeket, valamint azokat később közzéteheti itt a honlapon. Az R.F.P-ken jól behatárolt a fényképezés iránya és szöge, így megközelítőleg mindig hasonló képet kapunk egy bizonyos tájrészletről. Idő elteltével, ha megfelelő mennyiségű kép áll rendelkezésünkre az adott pontokról, akkor megfigyelhetjük az évszakok és a környezet változását.
Aki képet akar közzétenni, nincs más dolga csak megkeresni az R.F.P egyikét - vagy akár mindet - és ott képet készíteni a meghatározott irányból, majd a fotókat feltölteni weblapunkra a megfelelő R.F.P ponthoz. A kép feltöltéskor a dátum mellet az órát is megkel adni a pontos sorrend érdekében. Lehetőség van perc, másodperc megadására, ha már van feltőltve kép hasonló idővel.
 
 

Jelenleg négy R.F.P van:

 
Tisza, Külső Morotva, rögzített fényképezési pont
GPS koordináták: N48°10.464' E021° 42.200'


 

Tisza, 573 fkm rögzített fényképezési pont
GPS koordináták: N48°10.950'E021°42.696'
 

 

Tisza, 574 fkm rögzített fényképezési pont:
GPS koordináták: N48°11.161' E021° 43.417'

 

Tisza, Sarkantyú rögzített fényképezési pont:
GPS koordináták: N48°11.291' E021° 43.717'

 

Megtalálásukat könnyítve térképet is mellékeltünk, melyen a pontok jelölve vannak.

Tisza, Ibrányi szakasz, fényképezési pontok nagyobb térképen való megjelenítése

Figyelem!

Az R.F.P-k  a Tisza mellet találhatóak - nem extrém helyen, de fokozott figyelmet igényel a megközelítésük!

Csak saját felelőség teljes tudatában látogassa mindenki!

Gyerekek számára csak nagykorú vagy szülői felügyelettel!

Lehetőségek

» Regisztráció
 
 

Aktuális

  Legutóbbi
Regisztráció:Regina
Hozzászólás:tomy4 » Csevegés
Komment:itte.hu: Fekete harkály
  Legnépszerűbb
Jajj úgy élvezem én a ... [5]
  Látogatók
Online:2
Összes:302951
Belépve:

Darázsgarázs, avagy méhecske hotel!

A családokban élő, köztudottan agresszív telepes méhek és darazsak mellett léteznek magányosan élő fajok is. Ezek a néhány milliméterestől a poszméh méretig előforduló, szelíd, nem támadékony fajok partfalak, fák, talaj lyukaiba falazzák utódaikat. Jelenlétük nagyon fontos a lakott területeken is, mivel faj- és méretgazdagságuk alapvető fontosságú a változatos virágméretű növényfajok beporzásában, amit a házi méhek egymagukban nem tudnak elvégezni.

Még több cikk Folytatás »

Rögzített helyről: Sarkantyú(Tisza)

Sarkanytú 2020-04-02 12:06:04
Az "ezerarcú" Tisza

További képek »
Mi az R.F.P.? »

Adatgyűjtés


Melyik fajhoz tartozott az elgázolt állat, amit láttál?

Még nincs a listán
Eddigi eredmények »

Egyesületi naptár

<< április >>
H K Sz Cs P Sz V
123

Csillagászati világnap

45
6789101112
13141516171819
202122

A Föld Napja

Az első Föld napját egy amerikai egyetemista fiú, Dennis Hayes kezdeményezte. 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel a szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és más országokban is – fontos változást hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és sokan változtattak addigi életmódjukon, s tértek át ökológiailag érzékenyebb életvitelre. 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval és a környezetbarát társadalom közös vágyával ünnepeljék április 22-én a Föld napját. Több mint 125 ország környezetért aggódó lakossága, civil szervezete válaszolt a felhívásra, és városok, falvak, iskolák, környezetvédő szervezetek emlékeztek meg különböző programokkal erről a napról.Afrikában az ünneplők felzarándokoltak egy 2000 méter magas hegyre, ahol a természetvédelmet méltató istentiszteletet tartottak. Az ausztrálok akciót szerveztek, hogy megakadályozzák Ausztrália utolsó esőerdeinek pusztítását. Indonéziában teknős tojásokat keltettek, a biológiai sokféleség megőrzéséről beszélgettek. Tibetben expedíció indult a Mount Everestre, hogy összegyűjtse a hegymászók által elszórt szemetet. A franciák a Loire mentén 800 km hosszú élőláncot alkottak, hogy felhívják a figyelmet a vizek védelmére. Dennis Hayes 1989-ben Magyarországra is ellátogatott, ahol a frissen alakult Független Ökológiai Központ munkatársaival találkozott és együtt szőttek terveket a nap megünneplésére, melyből aztán boldog népünnepély kerekedett, sok örömmel, kreativitással. Magyarországon a környezetvédők 1990-ben megalapították a Föld Napja Alapítványt, és létrehoztak egy hírközpontot is a Föld napi rendezvények összehangolására, hírlevelekből értesülhettünk az eseményekről, ajánlásokkal segítették az ünnep megszervezését
23242526
27282930

 
Önök küldték
Fakéreg
Hogyan segíthet?

Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesület
A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása az MME madárvédelmi munkájának egyik legfontosabb támogatási formája.

Adószám: 19001243-2-43
Kedvezményezett: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
A formanyomtatványt most is letöltheti oldalunkról az alábbi linken.
  » Rendelkező nyilatkozat
  » További hasznos információk
©2010-2020. ITTE - Impresszum - Oldaltérkép - Kapcsolat - web2u.hu