Eddig közzétett cikkeinkTermészet

Összesen: 58

Partifecske hajózás 2019

Egyesületünk hajókirándulást szervezett Május 11.-én, melynek uticélja a Szabolcs községnél kanyargó Tiszai szakaszon található Partifecske telep. A mintegy 2 órás úton a hazai partifecske kutatás legnagyobb szakembere Dr. Szép Tibor kalauzolt bennünket.

Folytatás »

Homokfal 2019

Egyesületünk idén tavasszal a szokásosnál hamarabb vágott neki a Partifecske és Gyurgyalag költőhely rendbe tételéhez. Ennek részben az időjárás alakulásához és a további teendőkhöz van köze. Nagyjából három héttel korábban érkeztünk a tavaly ötösre vizsgázott „új” telepünkön.

Folytatás »

Sokszínű erdők nélkül nincsenek stabil rovarközösségek sem

Régóta tudjuk – a földi élet bonyolult szövedékében bármit bolygassunk is meg, növény- és állatfajok tucatjaira hozhatunk szenvedést. A természet burjánzó változatossága nem értelmetlen tobzódás, valamennyi szereplő túlélését szolgálja – a szegényes élőhely sérülékeny élőhely.

Folytatás »

Bagolymustra

Január 18-tól 20-ig tartott a telelő Erdei fülesbagoly országos szinkronszámlálása, melyhez egyesületünk is csatlakozott. A korábbi évekhez képest, most volt egy kis csavar a történetben.

Folytatás »

Téli vendégeink

A madáretetési szezon közepén, egy kis képi segítség az etetőhöz járó madarak felismeréséhez!

Folytatás »

2019 madársztárja a gólyatöcs

Az MME "Év madara" szavazásának 2019-es győztese a gólyatöcs - avagy egyik szép régi nevén a székigólya - mely hosszú lábával és csőrével, fekete-fehér színével valóban miniatűr fehér gólyához hasonlít.

Folytatás »

Odútakarítás 2018 (Morotva)

A költési szezon végeztével, őszi tevékenységünk közé tartozik az egyesület kezelésében lévő odútelep karbantartása és kitakarítása. A mostani munkakör ezen felül, bővült még egy feltérképezési feladattal is, hogy később könnyebben megtaláljuk az odúkat.

Folytatás »

A tömeges fajkihalás ellen több védett területet!

A Földön jelenleg védettséget élvező területek nagysága messze nem elegendő ahhoz, hogy elkerüljük a növény- és állatvilág szennyezés, urbanizáció és klímaváltozás miatt fenyegető tömeges kipusztulását.

Folytatás »

Partifecske gyűrűzés

Egy hónapja már, hogy az idén létesített homokfalnál, Dr. Szép Tibor és csapata tett látogatást, ahol több száz madár került megfogásra. Ezúttal mi csak segédkeztünk.

Folytatás »

Ibránytól Hortobágyig

Az eddigi élete során több mindenen keresztül ment kisbaglyunk története a végéhez ért. Legalábbis ami a nálunk töltött időt illeti. Amit lehetett, megtettünk érte és biztatóbb jövőképet festettünk neki.

Folytatás »
Összesen: 58

Lehetőségek

» Regisztráció
 
 

Aktuális

  Legutóbbi
Regisztráció:Écy
Hozzászólás:tomy4 » Csevegés
Komment:itte.hu: Fekete harkály
  Legnépszerűbb
Jajj úgy élvezem én a ... [5]
  Látogatók
Online:2
Összes:253547
Belépve:

Iskolában jártunk!

Április elején meghívást kaptunk, hogy tartsunk egy kis előadást az Ibrányi Református Iskolába járó első osztályos gyerekeknek. Nagy örömmel tettünk eleget a felkérésnek, és láthatóan a a kis nebulók is élvezték!

Még több cikk Folytatás »

 
Önök küldték
Fekete harkály
Hogyan segíthet?

Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesület
A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása az MME madárvédelmi munkájának egyik legfontosabb támogatási formája.

Adószám: 19001243-2-43
Kedvezményezett: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
A formanyomtatványt most is letöltheti oldalunkról az alábbi linken.
  » Rendelkező nyilatkozat
  » További hasznos információk
©2010-2019. ITTE - Impresszum - Oldaltérkép - Kapcsolat - web2u.hu